Witam!
Pierogów z mięsem nie trzeba przedstawiać. Zapraszam do zapoznania się z moją wersją i do wypróbowania przepisu :)
Pierogi
70/80 sztuk
Ciasto:
-700 gram mąki pszennej
-350 ml ciepłego mleka
-75 gram miękkiego masła
-1,5 łyżeczki soli
-1,5 łyżki oliwy/oleju
Po wyrobieniu ciasta zawinąć go w folie aluminiowa i włożyć do lodówki na 30 minut.
Farsz:
-3 większe ćwiartki z kurczaka ugotowane z marchewka
-pieprz, wegeta
-pieprz, wegeta
Mięso zmielić, pokroić drobno marchewkę i dodać do mięsa, dodać pare łyżek rosołu który został z mięsa by farsz nie był sypki, doprawić pieprzem i wegetą.
Więcej przepisów na Instagramie
dyda.aa
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz