Dziś zapraszam na szybką propozycję - idealną na śniadanie, obiad lub kolację. Takie bananowe placuszki posmakują każdemu. Są bardzo miękkie, pulchne i mocno bananowe!
SKŁADNIKI:
-2 banany
-300 g mąki pszennej
-200 ml mleka
-2 łyżki cukru pudru
-2 jajka
-1 łyżeczka proszku do pieczenia
PRZYGOTOWANIE:
1. Banany dokładnie rozgniatamy widelcem na płynną masę.
2. Do miski wbijamy jajka i zaczynamy miksować. Cały czas miksując dodajemy rozgniecione banany, mleko, mąkę, cukier puder i proszek do pieczenia. Ciasto wychodzi dość gęste.
3. Na patelnie wlewamy odrobinę oleju i łyżką formujemy małe okrągłe placuszki. Smażymy je na bardzo małym ogniu, żeby nie były spalone z zewnątrz i surowe w środku.
4. Pancakes możemy podawać z owocami, bitą śmietaną, sosem czekoladowym, koktajlem lub po prostu z cukrem pudrem.
Ja swoje placuszki dodałam z owocowym sosem. Do jego wykonania potrzebujemy:
- garść truskawek
- pół banana
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- jeżeli ktoś chce, można dodać łyżeczkę cukru pudru
Wszystkie składniki blendujemy i polewamy nimi pancakes.
Więcej przepisów na Instagramie - dyda.aa
zapraszam!
Uwielbiam pancakesy, pysznie wyglądają :)
OdpowiedzUsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńPrezentują się obłędnie :) Ale bym zjadła :)
OdpowiedzUsuńOstatnio robiłam pierwszy raz i się totalnie w nich zakochałam! Pięknie ci wyszły. Pozdrawiam, poulciak
OdpowiedzUsuńUwielbiam, robiłam już bardzio podobne, wypróbuje też te :)
OdpowiedzUsuń