Galaretka to deser który uwielbia prawie każdy, zarówno dzieci jak i dorośli. Dziś serwuję galaretkę z musem porzeczkowym i pyszną bitą śmietaną.
SKŁADNIKI:
-1 galaretka owoce leśne
-1 galaretka porzeczkowa
-1 galaretka agrestowa
-porzeczki
-cukier puder
-śmietanka 30%
-kakao do dekoracji
PRZYGOTOWANIE:
1.Nalewamy pierwsza warstwę galaretki porzeczkowej i zostawiamy do zastygnięcia.
2.Nalewamy galaretkę owoce leśne i zostawiamy naczynie na boku do zastygnięcia. Znów nalewamy galaretkę owoce leśne i zostawiamy do zastygnięcia ale na drugim boku.
3.W utworzony trójkąt wlewamy galaretkę agrestowa i zostawiamy do zastygnięcia.
4.Nalewamy kolejna warstwę galaretki owoce leśne i zostawiamy do zastygnięcia.
5.Nalewamy ostatnią warstwe czyli galaretkę porzeczkowa i zostawiamy do zastygnięcia.
6.Przygotowujemy mus porzeczkowy - porzeczki blendujemy z cukrem pudrem i nakładamy na galaretkę.
7.Ubijamy śmietanę pod koniec dodajemy cukier puder i nakładamy ją na mus.
8.Posypujemy kakao do smaku i dekoracji.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz